Over onze Golfclub Bleijenbeek

Golfclub Bleijenbeek is een actieve vereniging met voor elk wat wils.

Baan-advies-commissie (baco)

Introductie nieuwe leden

Handicart

Jeugdcommissie

Regel en handicap commissie

Wedstrijdcommissie

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Welkom bij de golfclub Bleijenbeek!

Ons motto: Gezellig golfen op een prachtig landgoed

De golfclub kenmerkt zich als een zeer actieve laagdrempelige vereniging met een gemoedelijke sfeer en waar zowel de recreatieve als de meer competitieve spelers elkaar ontmoeten en samen golfactiviteiten ontplooien. De golfbaan is gesitueerd in de Maasduinenwaar onze drie golfbanen midden in liggen.

Drie golfbanen

Drie golfbanen? Jazeker, want naast de prachtige 18 holes championshipcourse (CC) beschikken wij over een uitdagende par 3-4 baan en een sublieme pitch en putt baan. Een ideale mogelijkheid voor startende golfers, want je kunt nu zonder baanpermissie het geleerde direct in de praktijk brengen op de pitch en putt baan.

De golfclub organiseert voor de beginnende golfers z.g. Rabbit wedstrijden. Bij deze wedstrijden die plaatsvinden op de par 3-4 en de CC, wordt de beginnende golfer begeleid door een ervaren golfer en leert zo allerlei aspecten van het spelen van het spel. Zowel op het vlak van de spelregels alsook op het vlak “hoe gedraagt men zich op een golfbaan”.

Voor de meer ervaren spelers worden veel wedstrijden georganiseerd waarvan de kwalificatie varieert van “gezelligheid”, “ludiek” tot “zeer serieus”.

Golfen is een gezonde sport, waarbij je per ronde zeker 5 of 10 km loopt in de vrije natuur.

De jeugd heeft de toekomst

Ook ten aanzien van jeugd willen wij ons inspannen om meer jeugd naar de golfbaan te krijgen. De gedachten gaan uit naar het introduceren van het golfspel op middelbare scholen, maar zeker ook op basisscholen. Met name deze laatste groep willen wij kennis laten maken met het golfspel. Hierbij ligt het accent in eerste instantie op het plezier. De prestaties komen later wel.

“Hole 19”

Het mooie en recent opgeknapte clubhuis (ook wel hole 19 genoemd) heeft een gezellige uitstraling, een mooi terras met uitzicht op hole 10 en 18 en een uitstekende keuken waar men voor niet al te veel geld een heerlijke maaltijd of een lekker drankje uit de uitgebreide menukaart kan kiezen.

Ledenvoordeel

Als lid van golfclub Bleijenbeek mag men ook drie introducees meenemen die dan 20 % korting krijgen op het greenfee tarief.

Een lid van de golfclub Bleijenbeek kan op afspraak ook gratis golfen op onze zusterbaan Welderen, Golfbaan Schloss Haag en met korting op verschillende Duitse en Nederlandse banen. Zie hiervoor: https://bleijenbeek.nl/ledenvoordeel/

Het nieuwe baanboekje

Wilt u een overzicht hebben van de verschillende holes van de CC koop dan bij de receptie een baanboekje. Niet leden betalen hiervoor tenminste € 3.75 en leden € 2.50. Een groot deel van de opbrengsten van de verkoop van het baanboekje gaat naar de Stichting Handicart. Daarom is een extra bijdrage, bovenop de verkoopprijs, zeer welkom!

Uniek!

In het clubgebouw is tevens het Nederlands Golfmuseum gelokaliseerd.

De entree is gratis, evenals de audio-tour, die thans in ontwikkeling is, maar het museum waardeert het in hoge mate wanneer uw honger naar het ontstaan en de ontwikkeling van golf in de ‘lage landen’ naar genoegen is gestild, als u daarvan blijk geeft door een bescheiden bijdrage in de vriendenbus bij de ingang van de 1e Kamer te deponeren.

Moeten wij de museumruimte gesloten houden? Geen nood, de audio-tour leidt u risicoloos door het museum, waar u zich ook bevindt.

Nieuwgierig? Kom binnen!

U ziet het, de Golfbaan, de Golfclub Bleijenbeek en het Golfmuseum hebben u heel wat te bieden. Niet alleen voor de geoefende golfer, maar ook voor de beginnende golfers en gewoon bezoekers.

Meer informatie

In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Fusce vulputate eleifend sapien. Vestibulum purus quam, scelerisque ut, mollis sed, nonummy id, metus. Nullam accumsan lorem in dui. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; In ac dui quis mi consectetuer lacinia.