[geenuitgelicht]Begin van het jaar kreeg ik een mailtje van de chef de équipe golf van defensie. Daarin werd gevraagd of ik nog interesse had om voor voor het defensie golfteam uit te komen en mee te doen met de kwalificatiewedstrijden.

Als antwoord daarop gaf ik aan dat ik daar zeker interesse in had! Met nog meer motivatie ben ik gaan trainen en de wedstrijden die mij op gedragen werden te gaan spelen. Op verschillende banen door Nederland heb ik wedstrijden gespeeld en op de meeste banen mijn hcp ook nog verbeterd. Begin juli kreeg ik te horen dat ik was gekwalificeerd voor het team! Ik mocht mee naar Frankrijk, om mee te doen met het Europese kampioenschap. Daarnaast mocht ik ook mee naar China, naar de militaire wereld spelen in Wuhan.

Hole 9 op Chatuea de Cely golfclub

25 tot en met 29 augustus vond in Chateau de Cely het tweedaagse Europees toernooi voor defensie plaats. De spelvorm van dit toernooi was strokeplay. We waren met 6 mannelijke golfers en 3 vrouwelijke golfsters. Per dag telde 4 van de 6 scores voor het mannenteam klassement en 2 van de 3 scores voor het dames klassement. Mijn doel voor dit toernooi was om 2 dagen mijn score te laten meetellen, dit is mij gelukt. Echter was dit toernooi maar een warming up voor China.

14 oktober was het zover, vertrek naar China! Een land waar ik nog nooit was geweest, en ook nog nooit een toernooi als dit gespeeld had!

 

Na aankomst hadden we een dag rust, daarna een dag trainen en daarna 2 dagen de baan spelen.

 

Hole 1 modern land beyond sky international golf club (Tiawaitian)

Ik had nog nooit officieel kennis gemaakt met bermuda gras. De eerste ontmoeting was niet prettig, ik had er behoorlijk wat moeite mee. Mijn doel was om niet de fairway te missen. Dat is helaas de hele week niet echt goed gelukt, dit was ook terug te zien in mijn scores.

 

 

Hole 13

Na 3 dagen trainen begon de wedstrijd. Deze wedstrijd duurde 4 dagen en vond plaats op Tiawaitian golfclub in Wuhan. 18 holes per dag strokeplay, met camera’s die mee kijken en lokale Chinezen die ook nog mee kijken. Met heel veel zenuwen begon ik aan de eerste dag. Aan mijn score is terug te zien dat ik mij de eerste dag niet echt op mijn gemak voelde met al het bekijks (90 slagen). Dag 2 begon een stuk meer ontspannen, en ik besloot mij af te sluiten voor alle aandacht die er omheen hing. Na een aantal putjes gemist te hebben maakte ik een score van 77, niet verkeerd.

 

 

Hole 16

Dag 3 begon ik heel sterk maar toen ging het op een hole helemaal fout. Dit had mijn ronde helemaal verpest (93 slagen, ik schaamde mij kapot!). De laatste dag speelde ik niet goed, teleurgesteld van eerdere rondes en misschien teveel gespeeld maakte ik een 84. Dus niet tevreden over mijn prestatie, wel blij met de ervaring. Ik heb mij een week lang als een professional gevoeld door alle aandacht en ik heb, zodra ik klaar was met mijn rondes, toch wel genoten van alles!

Gr. Rudy Clerkx

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2019/10/24/gemengde-gevoelens-bij-golfers-op -wereldspelen