Welkom op Bleijenbeek

Gewoon Gezellig Golf: Een warm welkom door ons bestuur.
Golfclub Bleijenbeek is een actieve vereniging met voor elk wat wils.

BLIJ-BLIJER-BLEIJENBEEK!
GEZOND, GEZELLIG, GEMOEDELIJK

Wij spelen op de schitterende landgoed banen in Nationaal Park de Maasduinen
Praktisch het hele jaar hebben we zomergreens
Onze flights worden niet aangevuld met “vreemden”
In ons riante clubhuis en op het terras is iedereen welkom
Wij zijn een gemoedelijke club vrijwilligers met een voor-elk-wat-wils wedstrijdaanbod

KOM KENNISMAKEN EN GA OOK GOLFEN

GEWOON & GEZELLIG

Meer Over Ons

Welkom bij de golfclub Bleijenbeek!

Ons motto: Gezellig golfen op een prachtig landgoed

De golfclub kenmerkt zich als een zeer actieve laagdrempelige vereniging met een gemoedelijke sfeer en waar zowel de recreatieve als de meer competitieve spelers elkaar ontmoeten en samen golfactiviteiten ontplooien. De golfbaan is gesitueerd in de Maasduinenwaar onze drie golfbanen midden in liggen.

Drie golfbanen

Drie golfbanen? Jazeker, want naast de prachtige 18 holes championshipcourse (CC) beschikken wij over een uitdagende par 3-4 baan en een sublieme pitch en putt baan. Een ideale mogelijkheid voor startende golfers, want je kunt nu zonder baanpermissie het geleerde direct in de praktijk brengen op de pitch en putt baan.

De golfclub organiseert voor de beginnende golfers z.g. Rabbit wedstrijden. Bij deze wedstrijden die plaatsvinden op de par 3-4 en de CC, wordt de beginnende golfer begeleid door een ervaren golfer en leert zo allerlei aspecten van het spelen van het spel. Zowel op het vlak van de spelregels alsook op het vlak “hoe gedraagt men zich op een golfbaan”.

Voor de meer ervaren spelers worden veel wedstrijden georganiseerd waarvan de kwalificatie varieert van “gezelligheid”, “ludiek” tot “zeer serieus”.

Golfen is een gezonde sport, waarbij je per ronde zeker 5 of 10 km loopt in de vrije natuur.

De jeugd heeft de toekomst

Ook ten aanzien van jeugd willen wij ons inspannen om meer jeugd naar de golfbaan te krijgen. De gedachten gaan uit naar het introduceren van het golfspel op middelbare scholen, maar zeker ook op basisscholen. Met name deze laatste groep willen wij kennis laten maken met het golfspel. Hierbij ligt het accent in eerste instantie op het plezier. De prestaties komen later wel.

“Hole 19”

Het mooie en recent opgeknapte clubhuis (ook wel hole 19 genoemd) heeft een gezellige uitstraling, een mooi terras met uitzicht op hole 10 en 18 en een uitstekende keuken waar men voor niet al te veel geld een heerlijke maaltijd of een lekker drankje uit de uitgebreide menukaart kan kiezen.

Ledenvoordeel

Als lid van golfclub Bleijenbeek mag men ook drie introducees meenemen die dan 20 % korting krijgen op het greenfee tarief.

Een lid van de golfclub Bleijenbeek kan op afspraak ook gratis golfen op onze zusterbaan Welderen, Golfbaan Schloss Haag en met korting op verschillende Duitse en Nederlandse banen. Zie hiervoor: https://bleijenbeek.nl/ledenvoordeel/

Het nieuwe baanboekje

Wilt u een overzicht hebben van de verschillende holes van de CC koop dan bij de receptie een baanboekje. Niet leden betalen hiervoor tenminste € 3.75 en leden € 2.50. Een groot deel van de opbrengsten van de verkoop van het baanboekje gaat naar de Stichting Handicart. Daarom is een extra bijdrage, bovenop de verkoopprijs, zeer welkom!

Uniek!

In het clubgebouw is tevens het Nederlands Golfmuseum gelokaliseerd.

De entree is gratis, evenals de audio-tour, die thans in ontwikkeling is, maar het museum waardeert het in hoge mate wanneer uw honger naar het ontstaan en de ontwikkeling van golf in de ‘lage landen’ naar genoegen is gestild, als u daarvan blijk geeft door een bescheiden bijdrage in de vriendenbus bij de ingang van de 1e Kamer te deponeren.

Moeten wij de museumruimte gesloten houden? Geen nood, de audio-tour leidt u risicoloos door het museum, waar u zich ook bevindt.

Nieuwgierig? Kom binnen!

U ziet het, de Golfbaan, de Golfclub Bleijenbeek en het Golfmuseum hebben u heel wat te bieden. Niet alleen voor de geoefende golfer, maar ook voor de beginnende golfers en gewoon bezoekers.

Omgeving

Onze golfbaan is gelegen in het noorden van Limburg en grenst aan het prachtige natuurgebied de Maasduinen. Lopend over de golfbaan is de mooie natuur te bewonderen. Tussen de holes kruis je de knooppunt-paaltjes van de fiets- en wandelroutes. Het clubhuis van de golfbaan is tevens een ontvangstlocatie van dit Nationale Park. Vanaf hier kun je heerlijk wandelen of fietsen. Op deze locatie is ook het Nederlands Golfmuseum gevestigd. Naast het clubhuis, met goede douches, is een standplaats voor campers. Op hole 10 heb je een magnifiek uitzicht op de ruïne van Kasteel Bleijenbeek met vleermuizenkelder.

Hieronder staan wat routes en websites in de omgeving. Ook in de hal van ons clubhuis vind je diverse brochures over de omgeving.