Handicart_briefhoofd

 

De Stichting Handicart heeft een ANBI status. Dat scheelt in de gehanteerde tarieven. Keerzijde van de medaille is dat ze geen contributie kan heffen en voor haar inkomsten afhankelijk is van subsidies, donaties en giften. Ze verwacht van haar pashouders dat ze  donateur worden voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal €50 en brengt ze eenmalig €10 voor aanmaak Handicartpas in rekening en jaarlijks €5 administratiekosten.

De Stichting Handicart stelt aan de Golfclubs handicarts beschikbaar op basis van het bedrag dat de leden van een club op jaarbasis hebben bijgedragen: de som van alle donaties plus de opbrengst van de benefietwedstrijd. Per € 1.000 wordt één handicart geplaatst.

Een pashouder betaalt per ronde €5 voor het gebruik van een handicart aan de golfbaanexploitant, die daarvan stalling en energie betaalt. Een normale buggy huren kost € 25, na drie rondjes is de donatie al weer terugverdiend.

Zonder de “vrijwillige” bijdrage van alle pashouders loopt het systeem vast.

Het bestuur van Golfclub Bleijenbeek gaat ervan uit dat leden/pashouders solidair zijn met hun lotgenoten en een jaarlijkse bijdrage betalen.

Voor meer info: https://www.handicart.nl/