Hoe kom je aan EGA- handicap 54?

  • Het traject t/m EGA-handicap 54 bekijken, klik hier
  • Het traject van handicap 54 naar handicap 0, klik hier

Voor vragen kun je terecht bij de R&H-commissie.

De golfclub houdt zich alleen bezig met het geven van regellessen en het afnemen van regelexamens. De golfclub leert geen golftechnieken, hiervoor zijn onze pro’s (professionals of golfleraren) aanwezig. In overleg met de pro kun je bepalen wat voor jou de beste aanpak voor de golftechniek is.

Praktische regellessen

Van april t/m september worden lessen gegeven over de regels van het golfspel. Deze lessen behandelen de verschillende golfregels. De lessen worden gegeven in de praktijk op de par 3-4 baan. Willen de lessen doorgang vinden, dan moeten minimaal 3 cursisten ingeschreven hebben.

Overzicht regellessen, klik hier

Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier.

Regelexamen

Vanaf 1 juli 2012 moet je slagen voor het regelexamen om ‘n EGA-handicap te krijgen. Vervolgens moet je een scorekaart, gelopen met een officiële marker, inleveren. Deze moet minimaal 18 stablefordpunten bij 9 holes (36 bij 18 holes) opleveren, uitgaande van handicap 54. De ingevulde scorekaart doe je in de daarvoor bestemde kaartenbak en de Regel- en Handicapcommissie zorgt voor de verdere afhandeling. Zie ook het schema boven aan deze pagina.

Je dient jezelf op te geven voor het regelexamen via het digitale inschrijfformulier.

Het regelexamen wordt regelmatig afgenomen.

Overzicht regelexamens, klik hier

Breng legitimatiebewijs mee. Voor (aspirant) leden is het examen gratis, niet-leden betalen 20 euro aan de examinator. Zorg dat je uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. Inschrijving sluit 1 week vóór de betreffende examendatum.

Voor meer informatie of vragen betreffende het regelexamen kun je contact opnemen met:
Peter Klerkx
Tel. 0485-313727
Email p.a.m.klerkx@planet.nl