Hoe word ik de best golfende grootvader?

Ieder jaar organiseert de Stichting Old Grand-Dad een serie golfwedstrijden, waarbij in de afsluitende Landelijke Finale de Best Golfende Grootvader van dat jaar bekend wordt.

De serie wedstrijden begint bij de clubwedstrijd van iedere aangesloten golfclub. Inmiddels zijn dat 120 golfclubs. De clubwedstrijd, waaraan alle donerende grootvaders van die club kunnen meedoen, wordt georganiseerd door de eigen Clubconsul.

Iedere aangesloten club is ingedeeld in een van de 8 regio’s. Via een bepaalde verdeelsleutel worden de best eindigende grootvaders van iedere clubwedstrijd afgevaardigd naar de Regiowedstrijd van hun regio.

Op golfclub Bleijenbeek organiseren we een kleine competitie. We spelen 4 x op woensdag in combinatie met de herendag. De beste 3 resultaten tellen mee voor de uitslag. In 2020 spelen we op 8/4; 6/5; 27/5 en 17/6.

De Regiowedstrijd wordt georganiseerd door de betreffende Regioconsul in samenwerking met de Clubconsul van de baan waar de wedstrijd gehouden wordt. In 2020 is de Regiofinale op 8/7 op Golfbaan Het Rijk van Margraten.

Zo’n 80 grootvaders per regio strijden daar dan om de beste plaatsen die recht geven op deelname aan de Landelijke Finale.

Deze Landelijke Finale wordt steeds op een wisselende, mooie baan gespeeld, bij voorkeur centraal gelegen in het land. De winnaar van de Landelijke Finale, waaraan ook weer ruim 80 grootvaders mee doen, levert aldus na deze spannende selectiereeks, de Best Golfende Grootvader van Nederland op.

Naast de eeuwige roem, wordt de naam van de winnaar en de naam van zijn golfclub gegraveerd in de Prestigieuze Old Grand-Dad Wisseltrofee en ontvangt hij de blijvende herinnering in de vorm van de in fraai brons gegoten oude Melis.

 

James Fennell

Clubconsul